Έντυπος & Ηλεκτρονικός Τύπος

Άρθρο του Κ. Ζαχαράκη στο Περιοδικό lykavitos.gr. Οισοφαγεκτομή: Πώς αποφεύγεται η μετεγχειρητική επανανοσηλεία;

Ο μεγαλύτερος χειρουργικός χρόνος για την εκτέλεση μιας οισοφαγεκτομής αποτελεί τη βασική αιτία που οι ασθενείς οδηγούνται σε έκτακτες επανεισαγωγές στο νοσοκομείο, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Mayo Clinic, τα αποτελέσματα της οποίας παρέχουν πλήρη στοιχεία παρακολούθησης για τους ασθενείς που υποβάλλονται σε οισοφαγεκτομή σε μεγάλα ιατρικά κέντρα.

«Η οισοφαγεκτομή είναι η χειρουργική αφαίρεση του οισοφάγου και η ανακατασκευή του με τμήμα άλλου οργάνου, κυρίως του στομάχου. Εκτελείται για την αντιμετώπιση του καρκίνου του οισοφάγου και μιας πάθησης που ονομάζεται Οισοφάγος Barrett όταν έχουν ανευρεθεί προκαρκινικά κύτταρα. Υπάρχουν πολλές χειρουργικές προσεγγίσεις, με την ελάχιστα επεμβατική οισοφαγεκτομή να υπερτερεί σε πολλά σημεία έναντι της ανοιχτής χειρουργικής αφαίρεσης του οισοφάγου -όταν βέβαια ενδείκνυται- εξαιτίας των πολύ μικρών τομών μέσω των οποίων εκτελείται.

Άρθρο του Κ. Ζαχαρακή σχετικά με το πως μειώνεται ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του εντέρου στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Πως μειώνεται ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του εντέρου

Υψηλές πιθανότητες αποφυγής της εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου έχουν όσοι άνθρωποι ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο JAMAOncology.

Η διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους - χωρίς αυτό να είναι απόλυτα το ιδανικό, η ένταξη στις εβδομαδιαίες δραστηριότητες ενός προγράμματος έστω μέτριας έντασης σωματικής άσκησης, η αποφυγή του καπνίσματος και της κατανάλωσης αλκοόλ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο κατά 29% στις γυναίκες και κατά 20% στους άνδρες.

Άρθρο του Δρ. Ζαχαράκη σχετικά με τις σύγχρονες χειρουργικές επιλογές για τις παθήσεις του οισοφάγου στο περιοδικό του ΙΑΣΩ General

Σύγχρονες χειρουργικές επιλογές για τις παθήσεις του οισοφάγου

Οι παθήσεις του οισοφάγου επηρεάζουν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορούν να θεραπευτούν χωρίς την υποβολή του πάσχοντα σε χειρουργικές επεμβάσεις, απλώς και μόνο με τη λήψη φαρμάκων και αλλαγές στον τρόπο ζωής. Υπάρχουν όμως και παθήσεις του οισοφάγου που η χειρουργική θεραπεία είναι μονόδρομος.

Το φαινόμενο του brain drain. Συνέντευξη στο thestival.gr.

"Υπάρχουν και επιστήμονες που ακολούθησαν αντίστροφη πορεία από το σημερινό braindrain!"

Μία συζήτηση με τον Γενικό Χειρουργό κ. Εμμανουήλ Ζαχαράκη για το φαινόμενο της μαζικής φυγής των επιστημόνων που μαστίζει την ελληνική κοινωνία.

Μικρός ήθελε να γίνει γιατρός. Να σώζει, να θεραπεύει, να ανακουφίζει από πόνους. Το όνειρό του πήρε σάρκα και οστά ξεκινώντας από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνεχίστηκε στο απαιτητικό σύστημα υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο ίδιος το 2013, όντας πλέον Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Imperial College του Λονδίνου αποφασίζει να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη της κρίσης, βοηθώντας με τις δεξιότητες και την εμπειρία του όσους έχουν ανάγκη. Πορεία αναμφισβήτητα αντίθετη από τη σημερινή πραγματικότητα της έκτακτης φυγής «εγκεφάλων» προς το εξωτερικό.

Δελτίο Τύπου της Κλινικής American Medical Center σχετικά με μια επέμβαση Οισοφαγεκτομής του κ. Ζαχαράκη σε Κύπριο ασθενή με καρκίνο Οισοφάγου στο ‘ΥγείαOnline’ (Φεβρουαριος 2016)

Μεγάλη ιατρική επιτυχία η επιτυχής έκβαση οισοφαγεκτομής με ριζικό λεμφαδενικό καθαρισμό σε Κύπριο ασθενή με προχωρημένο καρκίνο στον οισοφάγο, η οποία πραγματοποιήθηκε στο American Medical Center (ΑΜC) από τον διακεκριμένο Έλληνα Χειρουργό Δρ Εμμανουήλ Ζαχαράκη.
         
Ο ασθενής εξήλθε από το AMC δίχως επιπλοκές και μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες επέστρεψε πλήρως στις καθημερινές του δραστηριότητες και την εργασία του, ενώ η ποιότητα ζωής του εξακολουθεί να είναι άριστη καθώς τρώει και πίνει κανονικά χωρίς αναγωγές, εμέτους ή παλινδρόμηση τα οποία είναι συχνά προβλήματα μετά την οισοφαγεκτομη.

Άρθρο του κ. Ζαχαράκη για την Παχυσαρκία και τη Χειρουργική της θεραπεία στην Εφημερίδα ´Φιλελευθερος´ της Κύπρου και το Περιοδικό ´LIFE´

Περιοδικό Life Κύπρου - Οκτώβριος 2015

Συνέντευξη του κ. Ζαχαράκη για τις Σύγχρονες Εξελίξεις στη θεραπεία του Καρκίνου του Οισοφάγου στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας Real News

Εφημερίδα Real News - Μάρτιος 2015

Άρθρο του κ. Ζαχαράκη για την Παχυσαρκία και τη Χειρουργική της θεραπεία στο ένθετο BHMA MEN της εφημερίδας ´Το Βήμα ´

Περιοδικό BHMA Men - Νοέμβριος 2015

Το Ιατρείο


Το Ιατρείο

Φωτογραφικό Υλικό

Χαρακτηριστικά Περιστατικά


Χαρακτηριστικά Περιστατικά

Περιεχόμενο μόνο για Γιατρούς

Press Room


Τελευταία Νέα

Νέα | Οπτικο/κό Υλικό | Έντυπος & Ηλεκτρ. Τύπος

 

zacharakis surgery logo

 

Facebook Like
Twitter Feeds

Επικοινωνία

ΠΠ Γερμανού 20
             54622 Θεσσαλονίκη

  2310 261 800

   6974 276 090

  manoszacharakis@hotmail.com