ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γενικός Χειρουργός

 • Επ. Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Imperial College London
 • τ. Διευθυντής Χειρουργικής (Consultant Surgeon) Νοσοκομείων St Mary’s and Hammersmith Hospitals, London, UK
 • Μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών της Αγγλίας

Βιογραφικό

Ο Χειρουργός Εμμανουήλ Ζαχαράκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1972. Το 1989 εγγράφηκε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με την διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων, από την οποία και αποφοίτησε το 1995.

Το 1996 εκπλήρωσε την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου και κατόπιν την υποχρεωτική στρατιωτική του θητεία ως τον Οκτώβριο του 1998. Αμέσως μετά, ξεκίνησε την ειδίκευση του στην Γενική Χειρουργική αρχικά στην Χειρουργική Κλινική του Γ.Ν.Ν. Βέροιας και μετέπειτα στην Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική στο Νοσοκομείο ‘Γ. Παπανικολάου’ Θεσσαλονίκης, όπου και την ολοκλήρωσε το Φεβρουάριο 2006. Κατά την διάρκεια της ειδικότητας του ξεκίνησε και την εκπόνηση της Διδακτορικής του Διατριβής.

Κατά την διάρκεια της ειδικότητας, του χορηγήθηκε εκπαιδευτική άδεια από το Υπουργείο Υγείας για την μετάβαση του σε Νοσοκομείο του Εξωτερικού. Έτσι το 2004 εργάστηκε σε έμμισθη θέση ως ειδικευόμενος Γενικής Χειρουργικής, στο Νοσοκομείο Royal Berkshire Hospital, Reading της Μ. Βρετανίας, όπου ειδικεύτηκε στην Γενική Χειρουργική και ειδικότερα στις παθήσεις του θυρεοειδούς, των παραθυρεοειδών αδένων και του μαστού.

Μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητας του, ο ιατρός έζησε κ εργάστηκε επί 7ετία στο Λονδίνο στη Μ. Βρετανία. Από το 2006 εργάστηκε ως Επιμελητής (Senior Registrar) σε έμμισθη θέση στο Νοσοκομείο St Mary’s Hospital, όπου και εξειδικεύτηκε αρχικά στη Λαπαροσκοπική χειρουργική και Χειρουργική του Παχέος Εντέρου και Ορθού (Laparoscopic Fellowship in General & Colorectal Surgery) και κατόπιν στην προηγμένη Λαπαροσκοπική Χειρουργική και Χειρουργική του Ανωτέρου Πεπτικού (Fellowship in Advanced Laparoscopic & Upper Gastrointestinal Surgery).

Τον Ιούνιο 2007, μεσολάβησε η αναγόρευση του ως Διδάκτορα του Α.Π.Θ. με βαθμό «Άριστα» και θέμα Διδακτορικής Διατριβής: «Η επίδραση του Ινσουλινοειδή Αυξητικού Παράγοντα τύπου Ι στην επούλωση των αναστομώσεων του παχέος εντέρου, σε επίμυες υπό χημειοθεραπεία με 5-φθοριοουρακίλη».

Το Νοέμβριο 2007 και σε ηλικία 35 ετών γίνεται Διευθυντής Χειρουργικού Τμήματος (Consultant in General & Upper Gastrointestinal Surgery) σε έμμισθη θέση στο Νοσοκομείο St Mary’s Hospital, στους τομείς της Γενικής Χειρουργικής και Χειρουργικής του Οισοφάγου-Στομάχου. Από τον Δεκέμβριο 2008 συνέχισε να εργάζεται ως Διευθυντής Χειρουργικού Τμήματος(Consultant in General & Hepato-Pancreato-Biliary Surgery) σε έμμισθη θέση στο Νοσοκομείο Hammersmith Hospital, και την διεθνώς αναγνωρισμένη Πανεπιστημιακή Κλινική ‘Hπατος-Χοληφόρων-Παγκρέατος.

Το Σεπτέμβριο 2009 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής & Διευθυντής Χειρουργικού Τμήματος (Senior Lecturer & Consultant in General & Upper Gastrointestinal Surgery) στο Πανεπιστήμιο Imperial College του Λονδίνου και στο Νοσοκομείο St Mary’s Hospital, στους τομείς της Γενικής Χειρουργικής και Χειρουργικής του Ανωτέρου Πεπτικού με έμφαση στην ριζική χειρουργική του Οισοφάγο-Γαστρικού καρκίνου και την Προηγμένη Λαπαροσκοπική Χειρουργική.

Μεσολάβησε εκπαιδευτική άδεια από το Πανεπιστήμιο Imperial College London προκειμένου να μεταβεί στο Νοσοκομείο St Janz Hospital, Bruges του Βελγίου, όπου και εξειδικεύτηκε στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική της Παχυσαρκίας. Έτσι, από τον Ιανουάριο 2011, παράλληλα με την κύρια απασχόληση του στο Νοσοκομείο St Mary’s Hospital, πραγματοποιούσε και επεμβάσεις παχυσαρκίας στο Νοσοκομείο Charing Cross Hospital του ιδίου Trust ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Από τον Μαίο 2012 κ μέχρι την επιστροφή του στην Ελλάδα, συνέχισε να εργάζεται ως Διευθυντής Χειρουργικού Τμήματος (Consultant in General and HPB Surgery) στο Νοσοκομείο Hammersmith Hospital του Imperial College NHS Trust, στους τομείς της Χειρουργικής ‘Hπατος-Χοληφόρων-Παγκρέατος.

Ο ιατρός κατά τη διάρκεια της εργασίας του στη Μ. Βρετανία έχει πραγματοποιήσει πάνω από 3.500 ανοιχτές και λαπαροσκοπικές επεμβάσεις ποικίλης βαρύτητας. Οι περισσότερες αφορούν την Ογκολογική Χειρουργική Οισοφάγου / Στομάχου, Ηπατος / Χοληφόρων / Παγκρέατος, Παχέος εντέρου / Ορθού καθώς και τη λαπαροσκοπική Γενική Χειρουργική και Χειρουργική της Παχυσαρκίας.

Ο κ Ζαχαράκης έχει δημοσιεύσει πάνω από 80 επιστημονικές εργασίες σε πάνω από 40 διεθνή περιοδικά και ειναι κριτής εργασιών (reviewer) και μέλος της συνακτικής ομάδας (editorial board member) σε πολλά από αυτά. Τέλος, έχει επίσημα διακριθεί από το Πανεπιστήμιο Imperial College London για τη συμμετοχή του στην εκπαίδευση των ειδικευομένων χειρουργών του Δυτικού Λονδίνου στα πλαίσια του σχετικού εκπαιδευτικού προγράμματος όπου έφερε την ευθύνη για την διδασκαλία ανοιχτών κ λαπαροσκοπικών χειρουργικών τεχνικών ανωτέρου πεπτικού. Από το 2013, ο ιατρός ζει και εργάζεται μόνιμα στην Ελλάδα.


Τίτιλοι Σπουδών

Πτυχίο:
Πτυχίο Ιατρικής (1995).
Τμήμα Ιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.   
Βαθμός πτυχίου: ‘Λίαν καλώς’ (7)

Μεταπτυχιακό:
Δίπλωμα μεταπτυχιακού εκπαιδευτικού προγράμματος  Πυρηνικής Ιατρικής (2000-2001).
Επιτυχία στις εξετάσεις.
Ελληνική Εταιρία Πυρηνικής Ιατρικής και Δ.Ε.Π. Πυρηνικής Ιατρικής Α.Π.Θ.

Διδακτορικό:
Απονομή του Τίτλου του Διδάκτορος από το Τμήμα Ιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ. (2007).
Αναγόρευση ως διδάκτορας του Α.Π.Θ. με βαθμό «Άριστα» και θέμα: «Η επίδραση του Ινσουλινοειδή Αυξητικού Παράγοντα τύπου Ι στην επούλωση των αναστομώσεων του παχέος εντέρου, σε επίμυες υπό χημειοθεραπεία με 5-φθοριοουρακίλη».

Τίτλος Ειδικότητας:
Απόκτηση του τίτλου ειδικότητας ‘Γενικής Χειρουργικής’ (2006).
Επιτυχία στις εξετάσεις.

Διακρίσεις, Υποτροφίες

Φεβ 2012
Fellow of the Royal College of Surgeons of England (FRCS) 
Τhe Royal College of Surgeons of England, London, UK.  

Ιατρική ειδικότητα

Μαρ 1996 - Μαρ 1997
Υποχρεωτική Υπηρεσία Υπαίθρου
Άγονο Π.Ι. Μεσοτόπου - Κ.Υ Άντισσας - Γ.Ν.Ν. Μυτιλήνης.

Μαρ 1997 - Οκτ 1998
Στρατιωτική θητεία

Νοε 1998 - Μαι 2000
Έμμισθος Ειδικευόμενος Γ. Χειρουργικής
Χειρουργική Κλινική Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Βέροιας.

Φεβ 2001 - Μαι 2001
Έμμισθος Ειδικευόμενος Γ. Χειρουργικής
Χειρουργική Κλινική Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Βέροιας.

Μαι 2001 - Φεβ 2006
Έμμισθος Ειδικευόμενος Γ. Χειρουργικής
Δ’ Χειρουργική Κλινική Α.Π.Θ. Νοσοκομείο ‘Γ. Παπανικολάου’ Θεσσαλονίκη.

Φεβ 2004 - Αυγ 2004
Trust Doctor in General Surgery (Έμμισθος Ειδικευόμενος Γ. Χειρουργικής)
Royal Berkshire Hospital NHS Trust,
Reading, UK.
Ειδίκευση στη χειρουργική Μαστού-
Θυρεοειδή-Παραθυρεοειδών αδένων
[Στα πλαίσια 6μηνης εκπαιδευτικής άδειας]

Μεταπτυχιακή εξειδίκευση (Fellowships) και προϋπηρεσία στο εξωτερικό

Φεβ 2004 - Αυγ 2004
Trust Doctor in General & Endocrine Surgery (Έμμισθος Ειδικευόμενος Γ. Χειρουργικής)
Ειδίκευση στη χειρουργική Μαστού-Θυρεοειδή - Παραθυρεοειδών αδένων
[Στα πλαίσια 6μηνης εκπαιδευτικής άδειας]
Royal Berkshire Hospital NHS Trust, Reading, UK.

Ιουλ 2006 - Μαι 2007     
Laparoscopic Fellowship [Senior Registrar] in General & Colorectal Surgery.
(Έμμισθη θέση Επιμελητή Γενικής Χειρουργικής)
Εξειδίκευση στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική και τη Χειρουργική του παχέος εντέρου και ορθού.
Academic Surgical Unit, St Mary’s Hospital, Imperial College NHS Trust, London, UK.
(Επιβλέποντες Χειρουργικοί Εκπαιδευτές: Professor Lord Ara Darzi και Mr. Paraskeva Paraskeva).

Κατά την διάρκεια της τοποθέτησης αυτής εκπαιδεύτηκα ως ανεξάρτητος χειρουργός στο επίπεδο του διευθυντή χειρουργικού τμήματος (Consultant) στις παρακάτω χειρουργικές τεχνικές:

 1. Λαπαροσκοπικές επεμβάσεις μέτριας και υψηλής δυσκολίας μεταξύ των οποίων: Λαπαροσκοπικές εκτομές παχέος εντέρου (αριστερού και δεξιού κόλου), λαπαροσκοπική κολοστομία, λαπαροσκοπική αποκατάσταση βουβωνοκήλης, λαπαροσκοπική αποκατάσταση μετεγχειρητικής και παραστοματικής κήλης και λαπαροσκοπική σκωληκοειδεκτομή.
 2. Ανοιχτές επεμβάσεις του παχέος εντέρου μεταξύ των οποίων: Δεξιές και εκτεταμένες δεξιές ημικολεκτομές, σιγμοειδεκτομές, πρόσθιες εκτομές του ορθού με ολική εκτομή του μεσο-ορθού και κοιλιο-περινεικές εκτομές του ορθού.
 3. Επεμβάσεις του παχέος εντέρου για την αντιμετώπιση της φλεγμονώδους νόσου του παχέος εντέρου μεταξύ των οποίων: Υφολικές κολεκτομές, πρωκτο-κολεκτομές και ειλεο-πρωκτικές αναστομώσεις με δημιουργία j-pouch.
 4. Επεμβάσεις του παχέος εντέρου για την αντιμετώπιση προχωρημένου ή υποτροπιάζοντος καρκίνου του ορθού μεταξύ των οποίων: Πυελικές εξεντερώσεις, κοιλιο-περινεικές εκτομές του ορθού και οπίσθιες προσπελάσεις ορθού με αφαίρεση του ιερού οστού.
 5. Επεμβάσεις του πρωκτού μεταξύ των οποίων: Αιμορροιδεκτομές ανοικτές και με χρήση κυκλικού αναστομωτήρα, αντιμετώπιση ραγάδων πρωκτού, περιπρωκτικά συρίγγια και αποκατάστασεις έξω σφιγκτήρα ορθού.

Μαι 2007 - Νοε 2007
Fellowship [Senior Registrar] in Advanced Laparoscopic & Oesophago-Gastric Surgery.
(Έμμισθη θέση Επιμελητή Γενικής Χειρουργικής)
Εξειδίκευση στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική και τη Χειρουργική Ανωτέρου Πεπτικού.
Academic Surgical Unit, St Mary’s Hospital, Imperial College NHS Trust, London, UK.
(Επιβλέποντες Χειρουργικοί Εκπαιδευτές: Professor Lord Ara Darzi και Mr. George Hanna).

Κατά την διάρκεια της τοποθέτησης αυτής εκπαιδεύτηκα ως ανεξάρτητος χειρουργός στο επίπεδο του διευθυντή χειρουργικού τμήματος (Consultant) στις παρακάτω χειρουργικές τεχνικές:

 1. Λαπαροσκοπικές επεμβάσεις μέτριας και υψηλής δυσκολίας μεταξύ των οποίων: Λαπαροσκοπικές θολοπτυχώσεις στομάχου, λαπαροσκοπικές οισοφαγο-μυοτομές κατά Heller, θωρακοσκοπικές οισοφαγεκτομές και θωρακοσκοπικές συμπαθεκτομές. Επίσης, πραγματοποίησα σημαντικό αριθμό λαπαροσκοπικών χολοκυστεκτομών, λαπαροσκοπικών σκωληκοειδεκτομών, διαγνωστικών λαπαροσκοπήσεων και λαπαροσκοπικών αποκαταστάσεων κήλης.
 2. Ριζικές ογκολογικές επεμβάσεις (radical surgery) για την αντιμετώπιση του οισοφαγο-γαστρικού καρκίνου μεταξύ των οποίων: Ολικές και υφολικές D2 γαστρεκτομές, οισοφαγογαστρεκτομές με θωρακο-κοιλιακή προσπέλαση, οισοφαγεκτομές σε δύο στάδια (Ivor-Lewis/two-stage oesophagectomy) και ολικές οισοφαγεκτομές σε τρία στάδια (three-stage oesophagectomy) με λεμφαδενικό καθαρισμό 2 και 3 επιπέδων.

Νοε 2007 - Νοε 2008
Consultant in General & Upper Gastrointestinal Surgery.
(Έμμισθη θέση Διευθυντή Χειρουργικού Τμήματος στους Τομείς της Γενικής Χειρουργικής & Χειρουργικής του Ανωτέρου Πεπτικού)
Academic Surgical Unit, St Mary’s Hospital, Imperial College NHS Trust, London, UK.

Δεκ 2008 - Σεπτ 2009
Consultant in General & Hepato-Pancreato-Biliary Surgery.
(Έμμισθη θέση Διευθυντή Χειρουργικού Τμήματος στους Τομείς της Γενικής Χειρουργικής & Χειρουργικής Ήπατος Χοληφόρων Παγκρέατος)
Academic Unit of HPB Surgery, Hammersmith Hospital, London, UK.

Σεπτ 2009 - Απρ 2012     
Senior Lecturer in Surgery
Consultant in General & Upper Gastrointestinal Surgery
(Έμμισθη θέση Επίκουρου Καθηγητή & Διευθυντή Χειρουργικού Τμήματος στους Τομείς της Γενικής Χειρουργικής & Χειρουργικής του Ανωτέρου Πεπτικού)
Imperial College London Academic Surgical Unit, St Mary’s Hospital, Imperial College NHS Trust, London, UK.

Ιουν & Νοε 2010     
Fellowship in Bariatric Surgery
(Μετεκπαίδευση στην Χειρουργική Παχυσαρκίας)
St Janz Hospital, Bruges, Belgium

*Από τον Ιανουάριο 2011 μέχρι τον Μάιο 2012, παράλληλα με την κύρια απασχόληση μου στο Νοσοκομείο St Mary’s, πραγματοποιούσα και επεμβάσεις παχυσαρκίας στο Νοσοκομείο Charing Cross Hospital του ιδίου Trust ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Μαιος 2012 - Απρ 2013
Consultant in General & Hepato-Pancreato-Biliary Surgery
(Διευθυντής Χειρουργικού Τμήματος στους Τομείς της Γενικής Χειρουργικής & Χειρουργικής Ήπατος Χοληφόρων Παγκρέατος)
Academic Unit of HPB Surgery, Hammersmith Hospital, London, UK.

Από τον Νοέμβριο 2007 έως και τον Μάρτιο 2013, εργάστηκα ως Διευθυντής Χειρουργικού Τμήματος (Consultant in General, HPB, Bariatric and Upper Gastrointestinal Surgery) σε έμμισθη θέση στα Νοσοκομεία St Mary’s και Hammersmith του Imperial College NHS Trust, στους τομείς της γενικής χειρουργικής, χειρουργικής ήπατος/χοληφόρων/παγκρέατος, χειρουργική της παχυσαρκίας και χειρουργικής του ανωτέρου πεπτικού με έμφαση στην ριζική χειρουργική του οισοφάγο-γαστρικού καρκίνου και τη λαπαροσκοπική γενική χειρουργική.

Η προαναφερθείσα προϋπηρεσία από τον Ιούλιο 2006 μέχρι και σήμερα υπήρξε σε θέση επιμελητή (Senior Registrar) και μετέπειτα σε θέση Διευθυντή Χειρουργικού Τμήματος (Consultant) σε νοσοκομείο του εξωτερικού σε έμμισθη θέση. Τα νοσοκομεία υπάγονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (N.H.S) και οι θέσεις είναι αναγνωρισμένες από το Royal College of Surgeons. Η υπηρεσία αυτή έχει διανυθεί με εξαρτημένη υπαλληλική θέση εργασίας. Η θέσεις αυτές είναι πλήρης απασχόλησης και περιλαμβάνουν συμμετοχή στο σύστημα εφημεριών.

Ερευνητικό Έργο

 1. Εκπόνηση πειραματικής διδακτορικής διατριβής.
  Η διδακτορική μου διατριβή έχει το τίτλο «Η επίδραση του Ινσουλινοειδή Αυξητικού Παράγοντα τύπου Ι στην επούλωση των αναστομώσεων του παχέος εντέρου, σε επίμυες υπό χημειοθεραπεία με 5-φθοριοουρακίλη». Η εκπόνηση της ολοκληρώθηκε  το 2006. Το περιεχόμενο της δημοσιεύτηκε σε 2 διεθνή περιοδικά και αξιολογήθηκε με άριστα από την επταμελή επιστημονική επιτροπή.

  Οι σχετικές δημοσιεύσεις ήταν οι ακόλουθες:

  1. Zacharakis E, Demetriades H, Kanellos D, Sapidis N, Zacharakis E, Mantzoros I, Kanellos I, Koliakos I, Zaraboukas T, Topouridou K, Betsis D. Contribution of Insulin-like growth factor I to the healing of colonic anastomoses in rats. J Invest Surg 2007; 20: 9-14.
  2. Zacharakis E, Demetriades H, Pramateftakis MG, Lambrou I, Zacharakis E, Zaraboukas T, Koliakos T, Kanellos I, Betsis D. Effect of IGF-I on healing of colonic anastomoses in rats under 5-FU treatment. J Surg Res 2008; 144:138-44.

 2. Υπεύθυνος Έρευνας του Πανεπιστημίου Imperial College του Λονδίνου στους τομείς της Τηλε-Ιατρικής και μελέτης του Ρομποτικού συστήματος RP6/7.

  Αντικείμενο του ερευνητικού πρωτοκόλλου αποτέλεσε η διερεύνηση των εφαρμογών της ρομποτικής και της τηλε-Ιατρικής. Αντικείμενο μελέτης αποτελεί το Ρομποτικό σύστημα RP6/7 που έχει τη δυνατότητα εξ αποστάσεως καθοδήγησης σε κλινικά περιστατικά και ως εκ τούτου προσφέρεται για εφαρμογές στην κλινική πρακτική, με σκοπό την τηλε-καθοδήγηση και εξ αποστάσεως εξαγωγής διάγνωσης καθώς και για την τηλε-διδασκαλία φοιτητών και ειδικευόμενων ιατρών.

 3. Συμμετοχή στην ερευνητική Ομάδα του Πανεπιστημίου Imperial College του Λονδίνου στον τομέα της Χειρουργικής διαμέσου φυσικών στομίων [Natural Orifices Translumenal Endoscopic Surgery (NOTES)].

  Ο ρόλος μου στην ερευνητική ομάδα ήταν ο αρχικός σχεδιασμός και η οργάνωση της σχετικής έρευνας στην οποία και συμμετέχω.
  Επίσης οργάνωσα και σχετικό Διεθνές Συνέδριο με θέμα ‘Frontiers in Natural Orifice Translumenal Surgery (N.O.T.E.S) Technologies’,25th April 2008, Hosted by Covidien, Elancourt, France.
  Επίσης, δημοσίευσα και σχετικό άρθρο

 4. Συμμετοχή στην Ομάδα προγραμματισμού του Πανεπιστημίου Imperial College του Λονδίνου για τη ανάπτυξη και μελέτη πρωτοκόλλων περι-εγχειρητικής αντιμετώπισης ασθενών με καρκίνο του ανωτέρου πεπτικού.

  Ο ρόλος μου στην ομάδα ως Επιμελητής και μετέπειτα Διευθυντής Χειρουργικού Τμήματος στους Τομείς της Γενικής Χειρουργικής & Χειρουργικής του Ανωτέρου Πεπτικού περιελάμβανε τον αρχικό σχεδιασμό των πρωτοκόλλων και την εφαρμογή τους στους ασθενείς, με σκοπό τον έλεγχο της επίπτωσης στην μετεγχειρητική νοσηρότητα και θνητότητα των ασθενών από την εφαρμογή τους.

Διδακτικό Έργο

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

 1. Κλινική εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Imperial College του Λονδίνου (Από το 2006 – 2013).

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Επιμελητής Γενικός Χειρουργός στο Νοσοκομείο St Mary’s Hospital του Λονδίνου συμμετείχα στην κλινική εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Imperial College του Λονδίνου. Η κλινική εκπαίδευση περιλάμβανε διδακτικές επισκέψεις ασθενών στους θαλάμους, εξωτερικά ιατρεία και διαλέξεις.

Από ο 2007, ως Διευθυντής Χειρουργικού Τμήματος, είχα τη δική μου ομάδα φοιτητών η οποία λειτουργούσε υπό την άμεση επίβλεψη μου.

Σε προπτυχιακό επίπεδο η κλινική μου εκπαιδεύει φοιτητές του τέταρτου και πέμπτου έτους στο μάθημα της Χειρουργικής, διάρκειας έξι εβδομάδων. Έως και εξήντα μαθητές το χρόνο παίρνουν μέρος στο μάθημα αυτό. Παράλληλα ελάμβανα μέρος ως εξεταστής στο υποχρεωτικό μάθημα της χειρουργικής του τελικού εξαμήνου του πέμπτου έτους (MBBS exit exam).

 

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

 1. Κλινική εκπαίδευση των ειδικευομένων χειρουργών του Νοσοκομείου St Mary’s Hospital του Λονδίνου (Από το 2006 – 2013).

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Επιμελητής Γενικός Χειρουργός στο Νοσοκομείο St Mary’s Hospital του Λονδίνου συμμετείχα στην κλινική εκπαίδευση των ειδικευομένων χειρουργών.

Από το 2007, ως Διευθυντής Χειρουργικού Τμήματος, είχα τη δική μου ομάδα ειδικευομένων χειρουργών για τους οποίους ήμουν άμεσα υπεύθυνος ως διδάσκων και εκπαιδευτής.

Αναλυτικότερα, στα νοσοκομείο St Mary’s κ Hammersmith επέβλεπα και εκπαίδευα πέντε Ειδικευόμενους και εξειδίκευα τρεις Επιμελητές Γενικούς Χειρουργούς. Ήμουν υπεύθυνος για την χειρουργική τους εξέλιξη, εξειδίκευση και αξιολόγηση (yearly appraisal) τόσο κατά την διάρκεια της καθημερινής κλινικής πράξης όσο και μέσω τακτικών εβδομαδιαίων μετεκπαιδευτικών συναντήσεων (weekly journal club meetings) και προγραμματισμένων εκπαιδευτικών κλινικών επισκέψεων (teaching rounds) όπως όριζε η σύμβαση εργασίας μου με το νοσοκομείο (teaching programmed activities of my predefined job plan).

Παράλληλα συμμετείχα στην προετοιμασία τους για την απόκτηση του τίτλου ειδικότητας Μ.R.C.S. General Surgery και C.C.S.T.(Certificate of Completion of Surgical Training).

 1. Εκπαιδευτής χειρουργικών τεχνικών στο Εφαρμοσμένο Σεμινάριο Βασικών Χειρουργικών Τεχνικών [Basic Surgical Skills (BSSC) Course] που οργανώνεται από το Βασιλικό Κολέγιο Χειρουργών της Αγγλίας.
  (Από το 2006 – σήμερα).
  [Member of the teaching faculty of the Basic Surgical Skills (BSSC) Course, organized by the Royal College of Surgeons of England].

Ο ρόλος μου ως εκπαιδευτής είναι η εκπαίδευση και αξιολόγηση των ειδικευομένων χειρουργών σε βασικές χειρουργικές τεχνικές.
Τα μαθήματα αυτά λαμβάνουν χώρα δύο φορές ανά έτος, και το συγκεκριμένο Σεμινάριο αποτελεί υποχρεωτική εκπαίδευση των Ειδικευομένων Χειρουργών στην Μεγάλη Βρετανία.

 1. Εκπαιδευτής χειρουργικών τεχνικών στο πρόγραμμα εκπαίδευσης των Ειδικευομένων Χειρουργών του Β.Δ. Λονδίνου που οργανώνεται από το Νοσοκομείο St Mary’s Hospital και το Πανεπιστήμιο Imperial College του Λονδίνου (από το 2006 – 2013).
  [Trainer in surgical skills training programme organized by Imperial College London, teaching surgical techniques for General Surgery trainees of North West London]

Στα πλαίσια των προγραμμάτων αυτών, Ειδικευόμενοι Χειρουργοί του Imperial College NHS Trust και του Β.Δ Λονδίνου, καταρτίζονται στο Νοσοκομείο St Mary’s σε διάφορα θέματα και τεχνικές της γενικής χειρουργικής.
Ο ρόλος μου ως εκπαιδευτής ήταν η εκπαίδευση και αξιολόγηση των ειδικευομένων χειρουργών σε ανοιχτές και λαπαροσκοπικές τεχνικές του ανωτέρου πεπτικού και ήπατος/παγκρέατος.
Τα μαθήματα αυτά λαμβάνουν χώρα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Μέλος συντακτικής ομάδας (Editorial board member) σε διεθνή περιοδικά

 1. The Open Surgical Oncology Journal [confirmed]
 2. World Journal of Hepatology [confirmed]
 3. World Journal of Surgical procedures [confirmed]
 4. Case reports in Surgery [invited]
 5. World Journal of Methodology [invited]
 6. Recent Patents in Medical Imaging [invited]

Κριτής εργασιών (Reviewer) σε διεθνή περιοδικά

 1. Southern Medical Journal                              
 2. British Journal of Surgery
 3. London Student Journal of Medicine (LSJM)
 4. The Open Surgical Oncology Journal
 5. International Medical Case Reports Journal
 6. Gastroenterology Research and Practice                                           
 7. Annals Surgical Innovation and Research    
 8. JRSM Short Reports
 9. Eastern Journal of  Medicine
 10. International Journal of Medicine and Medical Sciences
 11. Case reports in Surgery
 12. Journal of Cancer Science & Therapy
 13. Journal of Gastrointestinal Cancer
 14. Journal of Pancreas
 15. Journal of Medical Case Reports
 16. International Journal of Public Health and Epidemiology
 17. Current Cancer Drug Targets
 18. Journal of Medicinal Plants Research
 19. Expert Review of Gastroenterology and Hepatology

 

Άρθρα κατόπιν πρόσκλησης (Invited editorials)

Συνολικά 2 Invited Editorials σε διεθνή περιοδικά:

 1. Zacharakis E, Darzi A. Spigelian hernias presenting as surgical emergencies.
  South Med J 2007; 100: 971-972.
 2. Zacharakis E, Purkayastha S, Teare J, Yang GZ, Darzi A. Natural Orifices Translumenal Endoscopic Surgery (N.O.T.E.S). Who should perform it?
  Surgery 2008; 144:1-2.

Δημοσιεύσεις

Garas G, Zarogoulidis P, Efthymiou A, Athanasiou T, Tsakiridis K, Mpaka S,Zacharakis E.
Spontaneous esophageal rupture as the underlying cause of pneumothorax: early recognition is crucial.
J Thorac Dis. 2014;6(12):1655-8.

Efthymiou A, Podas T, Zacharakis E.
Endoscopic ultrasound in the diagnosis of pancreatic intraductal papillary mucinous neoplasms.
World J Gastroenterol. 2014 28;20(24):7785-93.

Aziz O, Ashrafian H, Jones C, Harling L, Kumar S, Garas G, Holme T, Darzi A, Zacharakis E, Athanasiou T.
Laparoscopic ultrasonography versus intra-operative cholangiogram for the detection of common bile duct stones during laparoscopic cholecystectomy: a meta-analysis of diagnostic accuracy.
Int J Surg.2014;12(7):712-9.

Kayani B, Garas G, Arshad M, Athanasiou T, Darzi A, Zacharakis E.
Is hand-sewn anastomosis superior to stapled anastomosis following esophagectomy?
Int J Surg.2014;12(1):7-15.

Drymousis P, Pai M, Spalding D, Jiao LR, Habib N, Zacharakis E.
Is octreotide beneficial in patients undergoing pancreaticoduodenectomy? Best evidence topic (BET).
Int J Surg. 2013;11(9):779-82.

Howell AM, Jarral OA, Faiz O, Ziprin P, Darzi A, Zacharakis E.
How should perineal wounds be closed following abdominoperineal resection in patients post radiotherapy--primary closure or flap repair? Best evidence topic (BET).
Int J Surg. 2013;11(7):514-7.

Okabayashi K, Ashrafian H, Zacharakis E, Hasegawa H, Kitagawa Y, Athanasiou T, Darzi A.
Adhesions after abdominal surgery: a systematic review of the incidence, distribution and severity.
Surg Today. 2014 Mar;44(3):405-20.

Garas G, Kayani B, Tolley N, Palazzo F, Athanasiou T, Zacharakis E.
Is there a role for intraoperative recurrent laryngeal nerve monitoring during high mediastinal lymph node dissection in three-stage oesophagectomy for oesophageal cancer?
Int J Surg. 2013;11(5):370-3.

Abbassi-Ghadi N, Kumar S, Cheung B, McDermott A, Knaggs A, Zacharakis E, Moorthy K, Carby M, Hanna GB.
Anti-reflux surgery for lung transplant recipients in the presence of impedance-detected duodenogastroesophageal reflux and bronchiolitis obliterans syndrome: a study of efficacy and safety.
J Heart Lung Transplant. 2013 Jun;32(6):588-95.

Garas G, Okabayashi K, Ashrafian H, Shetty K, Palazzo F, Tolley N, Darzi A, Athanasiou T, Zacharakis E.
Which hemostatic device in thyroid surgery? A network meta-analysis of surgical technologies. Thyroid.
2013 Sep;23(9):1138-50.

Kolinioti A, Kayani B, Skouras C, Fovos A, Aziz O, Zacharakis E.
Does laparoscopic Heller's myotomy provide superior results compared to endoscopic dilatation for oesophageal achalasia?
Int J Surg. 2013;11(3):238-43.

Elliott JA, Patel VM, Kirresh A, Ashrafian H, Le Roux CW, Olbers T, Athanasiou T, Zacharakis E.
Fast-track laparoscopic bariatric surgery: a systematic review.
Updates Surg. 2013 Jun;65(2):85-94.

Qureishi A, Garas G, Tolley N, Palazzo F, Athanasiou T, Zacharakis E.
Can pre-operative computed tomography predict the need for a thoracic approach for removal of retrosternal goitre?
Int J Surg. 2013;11(3):203-8.

Garas G, Jarral O, Tolley N, Palazzo F, Athanasiou T, Zacharakis E.
Is there survival benefit from life-long follow-up after treatment for differentiated thyroid cancer?
Int J Surg. 2013;11(2):116-21.

Zacharakis E, Kayani B, Athanasiou T, Ashrafian H.
Context is paramount in the assessment of meta-analytical evidence: reply.
World J Surg. 2013 Jul;37(7):1739.

Kayani B, Spalding DR, Jiao LR, Habib NA, Zacharakis E.
Does neostigmine improve time to resolution of symptoms in acute colonic pseudo-obstruction?
Int J Surg. 2012;10(9):453-7.

Fovos A, Jarral O, Panagiotopoulos N, Podas T, Mikhail S, Zacharakis E.
Does endoscopic treatment for early oesophageal cancers give equivalent oncological outcomes as compared with oesophagectomy? Best evidence topic (BET).
Int J Surg. 2012;10(9):415-20.

James DR, Purkayastha S, Aziz O, Amygdalos I, Darzi AW, Hanna GB, Zacharakis E.
The feasibility, safety and outcomes of laparoscopic re-operation for achalasia.
Minim Invasive Ther Allied Technol. 2012 May;21(3):161-7.

Kayani B, Okabayashi K, Ashrafian H, Harling L, Rao C, Darzi A, Kitagawa Y, Athanasiou T, Zacharakis E.
Does obesity affect outcomes in patients undergoing esophagectomy for cancer? A meta-analysis.
World J Surg. 2012 Aug;36(8):1785-95.

Skouras C, Jarral O, Deshpande R, Zografos G, Habib N, Zacharakis E.
Is early laparoscopic cholecystectomy for acute cholecystitis preferable to delayed surgery?: Best evidence topic (BET).
Int J Surg. 2012;10(5):250-8.

Jarral OA, Purkayastha S, Athanasiou T, Darzi A, Hanna GB, Zacharakis E.
Thoracoscopic esophagectomy in the prone position.
Surg Endosc. 2012 Aug;26(8):2095-103.

Jarral OA, Athanasiou T, Hanna GB, Zacharakis E.
Is an intra-oesophageal bougie of use during Nissen fundoplication?
Interact Cardiovasc Thorac Surg. 2012 Jun;14(6):828-33.

Skouras C, Skouras T, Pai M, Zacharakis E, Spalding D.
Inguinoscrotal extension of a pancreatic collection: a rare complication of pancreatitis-case report and review of the literature.
Updates Surg. 2013 Jun;65(2):153-9.

Verma AR, Patel VM, Mikhail S, Zacharakis E.
An unusual presentation of late oesophagojejunal anastomotic leak after total D2 gastrectomy.
Ann R Coll Surg Engl. 2012 Mar;94(2):e106-8.

Pucher P, Kashef E, Woods C, Livingstone J, Zacharakis E.
Life-threatening bleeding from arterial-oesophageal fistula following oesophagectomy.
Updates Surg. 2013 Jun;65(2):149-52.

Kayani B, Jarral OA, Athanasiou T, Zacharakis E.
Should oesophagectomy be performed with cervical or intrathoracic anastomosis?
Interact Cardiovasc Thorac Surg. 2012 Jun;14(6):821-6.

Fovos A, Jarral O, Patel V, Podas T, Spalding D, Zacharakis E.
Does Heller's myotomy provide superior clinical outcome in comparison to botulinum toxin injection for treatment of achalasia? Best evidence topic (BET).
Int J Surg. 2012;10(3):120-3.

Shepherd AE, Gogalniceanu P, Kashef E, Purkayastha S, Zacharakis E, Paraskeva PA.
Surgeon-performed ultrasound--a call for consensus and standardization.
J Surg Educ. 2012 Jan-Feb;69(1):132-3.

Deeba S, Purkayastha S, Darzi A, Zacharakis E.
Obturator hernias: A review of the laparoscopic approach.
J Minim Access Surg. 2011 Oct;7(4):201-4.

Kanellos D, Pramateftakis MG, Mantzoros I, Zacharakis E, Raptis D, Despoudi K, Zaraboukas T, Koliakos G, Lazaridis H.
The effects of the intraperitoneal administration of oxaliplatin and 5-FU on the healing of colonic anastomoses: an experimental study.
Tech Coloproctol. 2011 Oct;15 Suppl 1:S111-5.

Kayani B, Zacharakis E, Ahmed K, Hanna GB.
Lymph node metastases and prognosis in oesophageal carcinoma--a systematic review.
Eur J Surg Oncol. 2011 Sep;37(9):747-53.

Symons NR, Purkayastha S, Dillemans B, Athanasiou T, Hanna GB, Darzi A, Zacharakis E.
Laparoscopic revision of failed antireflux surgery: a systematic review.
Am J Surg. 2011 Sep;202(3):336-43.

di Marco AN, Purkayastha S, Zacharakis E.
Intussusception of the small bowel secondary to an enterolith from a jejunal diverticulum.
Updates Surg. 2012 Sep;64(3):231-3.

Balmforth D, Skouras C, Palazzo F, Zacharakis E.
Laparoscopic management for carcinoid metastasis to the spleen.
HPB Surg. 2011;2011:346507.

Skouras C, Purkayastha S, Jiao L, Tekkis P, Darzi A, Zacharakis E.
Laparoscopic management of spigelian hernias.
Surg Laparosc Endosc Percutan Tech. 2011 Apr;21(2):76-81.

Gogalniceanu P, Jarral OA, Purkayastha S, Aggarwal R, Zacharakis E.
Chest wall metastasis from oesophageal adenocarcinoma: a rare presentation.
Updates Surg. 2011 Sep;63(3):223-6.

Jarral OA, Purkayastha S, Athanasiou T, Zacharakis E.
Should thoracoscopic three-stage esophagectomy be performed in the prone or left lateral decubitus position?
Interact Cardiovasc Thorac Surg. 2011 Jul;13(1):60-5.

Chow AG, Purkayastha S, Zacharakis E, Paraskeva P.
Single-incision laparoscopic surgery for right hemicolectomy.
Arch Surg. 2011 Feb;146(2):183-6.

Ahmed K, Ibrahim A, Anderson O, Patel VM, Zacharakis E, Darzi A, Paraskeva P, Athanasiou T.
Development of a surgical educational research program-fundamental principles and challenges.
J Surg Res. 2011 May 15;167(2):298-305.

Lanitis S, Papaioannou N, Sgourakis G, Seitz A, Zacharakis E, Karaliotas C.
Prolonged survival after the surgical management of a solitary malignant melanoma lesion within the pancreas: A case report of curative resection.
J Gastrointestin Liver Dis. 2010 Dec;19(4):453-5.

Gogalniceanu P, Purkayastha S, Spalding D, Zacharakis E.
Chyle leak following laparoscopic cholecystectomy: a rare complication.
Ann R Coll Surg Engl. 2010 Oct;92(7):W12-4.

Chow A, Marshall H, Zacharakis E, Paraskeva P, Purkayastha S.
Use of tissue glue for surgical incision closure: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials.
J Am Coll Surg. 2010 Jul;211(1):114-25.

Di Marco A, Purkayastha S, Paraskeva P, Zacharakis E.
Intussuscepted mucocoele of the appendix secondary to mucinous cystadenoma.
ANZ J Surg. 2010 Apr;80(4):294.

Peach G, Kim C, Zacharakis E, Purkayastha S, Ziprin P.
Prognostic significance of circulating tumour cells following surgical resection of colorectal cancers: a systematic review.
Br J Cancer. 2010 Apr 27;102(9):1327-34.

Lewis TM, Zacharakis E, Hoare J, Purkayastha S, Hanna GB.
Gastrointestinal images: complete tubular duplication of the oesophagus in an adult.
J Gastrointest Surg. 2010 Aug;14(8):1340-2.

Jarral OA, Purkayastha S, Darzi A, Zacharakis E.
Education and Imaging. Gastrointestinal: Enterolith-induced perforation on a background of jejunal diverticulum.
J Gastroenterol Hepatol. 2010 Feb;25(2):429.

Deeba S, Purkayastha S, Paraskevas P, Athanasiou T, Darzi A, Zacharakis E.
Laparoscopic approach to incarcerated and strangulated inguinal hernias.
JSLS. 2009 Jul-Sep;13(3):327-31.

Zacharakis E, Shalhoub J, Selvapatt N, Darzi A, Ziprin P.
Revisional laparoscopic parastomal hernia repair.
JSLS. 2008 Oct-Dec;12(4):403-6.

Tsalis KG, Zacharakis E, Kirou IE, Sapidis N, Vagios I, Kalfadis S, Betsis D.
Mirizzi syndrome with a fistula at the confluence of the hepatic ducts.
Med Sci Monit. 2009 Mar;15(3):CS54-7.

Chow A, Tilney HS, Paraskeva P, Jeyarajah S, Zacharakis E, Purkayastha S.
The morbidity surrounding reversal of defunctioning ileostomies: a systematic review of 48 studies including 6,107 cases.
Int J Colorectal Dis. 2009 Jun;24(6):711-23.

Rao C, Haycock A, Zacharakis E, Krasopoulos G, Yakoub D, Protopapas A, Darzi A, Hanna GB, Athanasiou T.
Economic analysis of esophageal stenting for management of malignant dysphagia.
Dis Esophagus. 2009;22(4):337-47.

Lanitis S, Sivakumar S, Behranwala K, Zacharakis E, Al Mufti R, Hadjiminas DJ.
A case of Meigs syndrome mimicking metastatic breast carcinoma.
World J Surg Oncol. 2009 Jan 22;7:10.

Clark J, Sodergren M, Correia-Pinto J, Zacharakis E, Teare J, Yang GZ, Darzi A, Athanasiou T.
Natural orifice translumenal thoracoscopic surgery: does the slow progress and the associated risks affect feasibility and potential clinical applications?
Surg Innov. 2009 Mar;16(1):9-15.

Jeyarajah S, Chow A, Lloyd J, Zacharakis E, Purkayastha S, Tekkis P.
Follow-up in patients with disseminated peritoneal leiomyomatosis: a report of an unusual, high-risk case.
BMJ Case Rep. 2009;2009. pii: bcr08.2008.0802.

Zacharakis E, Ribal MJ, Zacharakis E, Patel HR.
Transperitoneal laparoscopic adrenalectomy for metachronous contralateral adrenal metastasis from renal cell carcinoma: a case report.
Cases J. 2008 Sep 26;1(1):185.

Rekhraj S, Aziz O, Zacharakis E, Ziprin P.
Peritoneal cytology in colorectal cancer: incidence and prognostic value.
Am J Surg. 2008 Oct;196(4):617-8.

Katsuno H, Zacharakis E, Aziz O, Rao C, Deeba S, Paraskeva P, Ziprin P, Athanasiou T, Darzi A.
Does the presence of circulating tumor cells in the venous drainage of curative colorectal cancer resections determine prognosis? A meta-analysis.
Ann Surg Oncol. 2008 Nov;15(11):3083-91.

Kanellos D, Pramateftakis MG, Demetriades H, Zacharakis E, Angelopoulos S,Mantzoros I, Kanellos I, Despoudi K, Zaraboukas T, Koliakos G, Galovatsea K, Lazaridis H.
Healing of colonic anastomoses after immediate postoperative intraperitoneal administration of oxaliplatin.
Int J Colorectal Dis. 2008 Dec;23(12):1185-91.

Panesar SS, Chikwe J, Mirza SB, Rahman MS, Warren O, Rao C, Negus J, Zacharakis E, Darzi A, Athanasiou T.
Off-pump coronary artery bypass surgery may reduce the incidence of stroke in patients with significant left main stem disease.
Thorac Cardiovasc Surg. 2008 Aug;56(5):247-55.

Zacharakis E, Purkayastha S, Teare J, Yang GZ, Darzi A.
Natural orifices translumenal endoscopic surgery (NOTES)--who should perform it?
Surgery. 2008 Jul;144(1):1-2.

Syrakos T, Zacharakis E, Antonitsis P, Zacharakis E, Spanos C, Georgantis G, Kiskinis D.
Surgical intervention for gastrointestinal foreign bodies in adults: a case series.
Med Princ Pract. 2008;17(4):276-9.

Zacharakis E, Hettige R, Purkayastha S, Aggarwal R, Athanasiou T, Darzi A, Ziprin P.
Laparoscopic parastomal hernia repair: a description of the technique and initial results.
Surg Innov. 2008 Jun;15(2):85-9.

Aggarwal R, Hodgson L, Rao C, Ashrafian H, Chow A, Zacharakis E, Athanasiou T, Darzi A, Johnston D.
Surgical management of morbid obesity.
Br J Hosp Med (Lond). 2008 Feb;69(2):95-100.

Zacharakis E, Papadopoulos V, Athanasiou T, Ziprin P, Zacharakis E.
An unusual presentation of Meckel diverticulum as strangulated femoral hernia.
South Med J. 2008 Jan;101(1):96-8.

Zacharakis E, Dudderidge T, Zacharakis E, Ioannidis E.
Surgical repair of idiopathic scrotal elephantiasis.
South Med J. 2008 Feb;101(2):208-10.

Zacharakis E, Darzi A.
Spigelian hernias presenting as surgical emergencies.
South Med J. 2007 Oct;100(10):971-2.

Zacharakis E, Freilich S, Rekhraj S, Athanasiou T, Paraskeva P, Ziprin P, Darzi A.
Transanal endoscopic microsurgery for rectal tumors: the St. Mary's experience.
Am J Surg. 2007 Nov;194(5):694-8.

Rekhraj S, Aziz O, Prabhudesai S, Zacharakis E, Mohr F, Athanasiou T, Darzi A, Ziprin P.
Can intra-operative intraperitoneal free cancer cell detection techniques identify patients at higher recurrence risk following curative colorectal cancer resection: a meta-analysis.
Ann Surg Oncol. 2008 Jan;15(1):60-8.

Zacharakis E, Angelopoulos S, Kanellos D, Pramateftakis MG, Sapidis N, Stamatopoulos H, Kanellos I, Tsalis K, Betsis D.
Laparoscopic cholecystectomy without intraoperative cholangiography.
J Laparoendosc Adv Surg Tech A. 2007 Oct;17(5):620-5.

Zacharakis E, Demetriades H, Pramateftakis MG, Lambrou I, Zacharakis E, Zaraboukas T, Koliakos G, Kanellos I, Betsis D.
Effect of IGF-I on healing of colonic anastomoses in rats under 5-FU treatment.
J Surg Res. 2008 Jan;144(1):138-44.

Zacharakis E, Kanellos D, Pramateftakis MG, Kanellos I, Angelopoulos S, Mantzoros I, Betsis D.
Long-term results after stapled haemorrhoidopexy for fourth-degree haemorrhoids: a prospective study with median follow-up of 6 years.
Tech Coloproctol. 2007 Jun;11(2):144-7; discussion 147-8.

Zacharakis E, Demetriades H, Kanellos D, Sapidis N, Zacharakis E, Mantzoros I, Kanellos I, Koliakos G, Zaraboukas T, Topouridou K, Betsis D.
Contribution of insulin-like growth factor I to the healing of colonic anastomoses in rats.
J Invest Surg. 2007 Jan-Feb;20(1):9-14.

Zacharakis E, Pramateftakis MG, Kanellos D, Kanellos I, Betsis D.
Long-term results after transanal stapled excision of rectal internal mucosal prolapse.
Tech Coloproctol. 2007 Mar;11(1):67-8.

Kanellos I, Zacharakis E, Demetriades H, Christoforidis E, Kanellos D, Pramateftakis MG, Betsis D.
Value of carcinoembryonic antigen assay in predicting hepatic metastases, local recurrence, and survival after curative resection of colorectal cancer.
Surg Today. 2006;36(10):879-84.

Mantzoros I, Kanellos I, Angelopoulos S, Koliakos G, Pramateftakis MG, Kanellos D, Zacharakis E, Zaraboukas T, Betsis D.
The effect of insulin-like growth factor I on healing of colonic anastomoses in cortisone-treated rats.
Dis Colon Rectum. 2006 Sep;49(9):1431-8.

Zacharakis E, Papadopoulos V, Ganidou M, Zacharakis E.
Incarcerated Spigelian hernia: a case report.
Med Sci Monit. 2006 Jul;12(7):CS64-6. Epub 2006 Jun 28.

Kanellos I, Zacharakis E, Kanellos D, Pramateftakis MG, Tsahalis T, Altsitsiadis E, Betsis D.
Prognostic significance of CEA levels and detection of CEA mRNA in draining venous blood in patients with colorectal cancer.
J Surg Oncol. 2006 Jul 1;94(1):3-8.

Kanellos I, Zacharakis E, Kanellos D, Pramateftakis MG, Betsis D.
Prognostic significance of CEA levels and positive cytology in peritoneal washings in patients with colorectal cancer.
Colorectal Dis. 2006 Jun;8(5):436-40.

Kanellos I, Zacharakis E, Kanellos D, Pramateftakis MG, Tsachalis T, Betsis D.
Long-term results after stapled haemorrhoidopexy for third-degree haemorrhoids.
Tech Coloproctol. 2006 Mar;10(1):47-9.

Demetriades H, Zacharakis E, Kirou I, Pramateftakis MG, Sapidis N, Kanellos I, Betsis D.
Local excision as a treatment for tumors of ampulla of Vater.
World J Surg Oncol. 2006 Mar 8;4:14.

Tsalis K, Zacharakis E, Vasiliadis K, Kalfadis S, Vergos O, Christoforidis E, Betsis D.
Bile duct injuries during laparoscopic cholecystectomy: management and outcome.
Am Surg. 2005 Dec;71(12):1060-5.

Kanellos I, Angelopoulos S, Zacharakis E, Kanellos D, Pramateftakis MG, Blouhos K, Betsis D.
Stapled haemorrhoidopexy for haemorrhoids in combination with lateral internal sphincterotomy for fissure-in-ano.
Eur Surg Res. 2005 Sep-Oct;37(5):317-20.

Botsios D, Zacharakis E, Lambrou I, Tsalis K, Christoforidis E, Kalfadis S, Zacharakis E, Betsis D, Dadoukis I.
Our local experience with the surgical treatment of ampullary cancer.
Int Semin Surg Oncol. 2005 Aug 30;2:16.

Tsalis K, Zacharakis E, Sapidis N, Lambrou I, Zacharakis E, Betsis D.
Adrenal metastasis as first presentation of hepatocellular carcinoma.
World J Surg Oncol. 2005 Jul 25;3:50.

Kanellos I, Zacharakis E, Christoforidis E, Angelopoulos S, Kanellos D,
Pramateftakis MG, Betsis D. Usefulness of lateral internal sphincterotomy in reducing postoperative pain after open hemorrhoidectomy.
World J Surg. 2005 Apr;29(4):464-8.

Kanellos I, Blouhos K, Demetriades H, Pramateftakis MG, Mantzoros I, Zacharakis E, Betsis D.
The failed intraperitoneal colon anastomosis after colon resection.
Tech Coloproctol. 2004 Nov;8 Suppl 1:s53-5.

Syrakos T, Antonitsis P, Zacharakis E, Takis A, Manousari A, Bakogiannis K, Efthimiopoulos G, Achoulias I, Trikoupi A, Kiskinis D.
Small-incision (mini-laparotomy) versus laparoscopic cholecystectomy: a retrospective study in a university hospital.
Langenbecks Arch Surg. 2004 Jun;389(3):172-7.

Tsalis K, Zacharakis E, Lambrou I, Betsis D.
Incarcerated small bowel in a spigelian hernia.
Hernia. 2004 Dec;8(4):384-6.

Kanellos I, Mantzoros I, Goulimaris I, Zacharakis E, Zavitsanakis A, Betsis D.
Effects of the use of fibrin glue around the colonic anastomosis of the rat.
Tech Coloproctol. 2003 Jul;7(2):82-4.

Kanellos I, Zacharakis E, Christoforidis E, Demetriades H, Betsis D.
Low anterior resection without defunctioning stoma.
Tech Coloproctol. 2002 Dec;6(3):153-6; discussion 156-7.

Το Ιατρείο


Το Ιατρείο

Φωτογραφικό Υλικό

Χαρακτηριστικά Περιστατικά


Χαρακτηριστικά Περιστατικά

Περιεχόμενο μόνο για Γιατρούς

Press Room


Τελευταία Νέα

Νέα | Οπτικο/κό Υλικό | Έντυπος & Ηλεκτρ. Τύπος

 

zacharakis surgery logo

 

Facebook Like
Twitter Feeds

Επικοινωνία

ΠΠ Γερμανού 20
             54622 Θεσσαλονίκη

  2310 261 800

   6974 276 090

  manoszacharakis@hotmail.com