Έντυπος & Ηλεκτρονικός Τύπος

Δελτίο Τύπου της Κλινικής American Medical Center σχετικά με μια επέμβαση Οισοφαγεκτομής του κ. Ζαχαράκη σε Κύπριο ασθενή με καρκίνο Οισοφάγου στο ‘ΥγείαOnline’ (Φεβρουαριος 2016)

Μεγάλη ιατρική επιτυχία η επιτυχής έκβαση οισοφαγεκτομής με ριζικό λεμφαδενικό καθαρισμό σε Κύπριο ασθενή με προχωρημένο καρκίνο στον οισοφάγο, η οποία πραγματοποιήθηκε στο American Medical Center (ΑΜC) από τον διακεκριμένο Έλληνα Χειρουργό Δρ Εμμανουήλ Ζαχαράκη.
         
Ο ασθενής εξήλθε από το AMC δίχως επιπλοκές και μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες επέστρεψε πλήρως στις καθημερινές του δραστηριότητες και την εργασία του, ενώ η ποιότητα ζωής του εξακολουθεί να είναι άριστη καθώς τρώει και πίνει κανονικά χωρίς αναγωγές, εμέτους ή παλινδρόμηση τα οποία είναι συχνά προβλήματα μετά την οισοφαγεκτομη.


        
Ο καρκίνος του οισοφάγου είναι μια επιθετική μορφή καρκίνου και η συχνότητα εμφάνισης του έχει αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες στο δυτικό κόσμο.
         
Αυτό που είναι όμως πιο σημαντικό, είναι το γεγονός ότι ο καρκίνος του οισοφάγου είναι πολύ επιθετικός διηθώντας πέριξ ιστούς και δίνοντας μεταστάσεις σε γειτονικούς λεμφαδένες σε ποσοστό περίπου 75%.  Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητη η ριζική εκτομή του καρκίνου με εκτεταμένο λεμφαδενικό καθαρισμό τόσο στην άνω κοιλία όσο και στον θώρακα, που προϋποθέτει προσπέλαση τόσο με τομή στην κοιλία όσο και με θωρακεκτομή. Μετά από ριζική εκτομή της νόσου και λεμφαδενικό καθαρισμό, το ποσοστό πενταετούς επιβίωσης των ασθενών υπερβαίνει το 50% ανεξαρτήτως σταδίου, ενώ σε περιπτώσεις έγκαιρης διάγνωσης το ποσοστό αυτό αγγίζει το 70%.
         
Στα χέρια εξειδικευμένου χειρουργού η οισοφαγεκτομή με λεμφαδενικό καθαρισμό είναι μια ασφαλής επέμβαση, με χαμηλή θνησιμότητα. Οι πλειονότητα των ασθενών εξέρχεται του Νοσοκομείου σε περίπου 12 με 14 μέρες, με πλήρη σίτιση από το στόμα και σταδιακή επάνοδο στην ποιότητα ζωής που είχε ο ασθενής πριν το χειρουργείο.
         
Προϋπόθεση φυσικά για να αναπαραχθούν αυτά τα αποτελέσματα, είναι η ουσιαστική εκπαίδευση και η εξειδίκευση του χειρουργού στις συγκεκριμένες επεμβάσεις. Λόγω της δύσκολης ανατομικής του θέσης και της πολυπλοκότητας των χειρουργικών επεμβάσεων η θεραπεία αυτών των όγκων γίνεται μόνο από εξειδικευμένους ιατρούς σε εξειδικευμένα κέντρα, εκ των οποίων και το American Medical Center.
         
Αυτός είναι ο λόγος που προτρέπονται οι ασθενείς να ζητούν από τον χειρουργό πληροφορίες για την εμπειρία του σε τέτοιου είδους επεμβάσεις (αναγνωρισμένη και πιστοποιημένη προϋπηρεσία σε υψηλού κύρους Νοσοκομεία που ασχολούνται με τα συγκεκριμένα νοσήματα, αριθμό επεμβάσεων που έχει πραγματοποιήσει,  ποσοστά θνησιμότητας, νοσηρότητας και μακροχρόνιας επιβίωσης των ασθενών του).
                
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline

Πηγή: Περιοδικό Υγείαonline

Το Ιατρείο


Το Ιατρείο

Φωτογραφικό Υλικό

Χαρακτηριστικά Περιστατικά


Χαρακτηριστικά Περιστατικά

Περιεχόμενο μόνο για Γιατρούς

Press Room


Τελευταία Νέα

Νέα | Οπτικο/κό Υλικό | Έντυπος & Ηλεκτρ. Τύπος

 

zacharakis surgery logo

 

Facebook Like
Twitter Feeds

Επικοινωνία

   Εγνατίας 67 (Ύψος Αγ. Σοφίας)
             54631 Θεσσαλονίκη

  2310 261 800

   6974 276 090

  manoszacharakis@hotmail.com