Χαρακτηριστικά Περιστατικά

Αφαίρεση γιγαντιαίας κύστης ήπατος

Resection of a huge liver cyst with spontaneus bleeding

Ασθενής 75 ετών με γνωστό ιστορικό απλής κύστης ήπατος προσήλθε με οξύ κοιλιακό άλγος και αιμοδυναμική αστάθεια με αιμοσφαιρίνη 7,5mg/dl. Μετά την αρχική αναζωογόνηση στην ΜΕΘ, ο ασθενής υπεβλήθη σε απεικονιστικό έλεγχο που ανέδειξε μια γιγαντιαία κύστη του δεξιού λοβού του ήπατος με διαστάσεις περίπου 31x22cm και παρουσία υπόπυκνων στοιχείων εντός αυτής. Η κύστη καταλάμβανε σχεδόν πλήρως τον δεξιό λοβό του ήπατος (εικόνα 1).

Λόγω της συνεχιζόμενης πτώσης του αιματοκρίτη παρά την χορήγηση αίματος, ο ασθενής υπεβλήθη σε διαγνωστική λαπαροσκόπηση που ανέδειξε μεγάλη ποσότητα αίματος εντός της περιτοναικής κοιλότητας λόγω αυτόματης αιμορραγίας και επακόλουθης ρήξης της ηπατικής κύστης (εικόνα 2,3). Ακολούθως, διενεργήθηκε αφαίρεση της κύστης και έλεγχος της αιμορραγίας μέσω λαπαροτομής. (εικόνα 4).

Η μετεγχειρητική πορεία ηταν ανεπίπλεκτη και ο ασθενής έλαβε εξιτήριο από την κλινική μετά από 6 ημέρες, σε πλήρη δραστηριότητα και ελεύθερος συμπτωμάτων έκτοτε, μετά από διάστημα 1 έτους παρακολούθησης (εικόνα 5).

 

1
 Εικόνα 1
2
 Εικόνα 2
3
 Εικόνα 3
5
 Εικόνα 5

Το Ιατρείο

 
Το Ιατρείο

Φωτογραφικό Υλικό

Χαρακτηριστικά Περιστατικά


Χαρακτηριστικά Περιστατικά

Περιεχόμενο μόνο για Γιατρούς

Press Room


Τελευταία Νέα

Νέα | Οπτικο/κό Υλικό | Έντυπος & Ηλεκτρ. Τύπος

 

zacharakis surgery logo

 

Facebook Like
Twitter Feeds

Επικοινωνία

   Εγνατίας 67 (Ύψος Αγ. Σοφίας)
             54631 Θεσσαλονίκη

  2310 261 800

   6974 276 090

  manoszacharakis@hotmail.com